MagyarESŐERDŐK MEGMENTÉSE OKTATÁS SEGÍTSÉGÉVEL

Az oktatás nélkülözhetetlen része az esőerdők megmentésének. Ahhoz, hogy az emberek meg akarják menteni az esőerdőket, látniuk kell azok szépségét és érteniük fontosságát. A környezeti nevelést mind a nyugati országokban, például az Egyesült Államokban, mind azokban az országokban be kellene vezetni, ahol esőerdők találhatók, például Bolíviában vagy Madagaszkáron.

Az Egyesült Államokban az emberek meg kell hogy értsék saját szerepüket az esőerdők elvesztésében. Például, bizonyos termékek, mint a mahagóni vásárlása hozzájárul más országokban az esőerdők írtásához. Ha mi, akárcsak az amerikaiak, igyekszünk többet megtudni a környezetről, megérthejük, mit veszítünk az esőerdők eltűnésével. Ugyanakkor eldönthetjük, hogy olyan termékeket vásárolunk és olyan vállalatokat és szervezeteket támogatunk, melyek segítik az esőerdőket.

Az esőerdők országaiban sokszor a helyi lakosok sem tudják, miért fontosak az esőerdők. Oktatási programok által ezek az emberek megtanulhatják, hogy az esőerdő alapvető szolgáltatásokat nyújt (mint például tiszta víz) és olyan növényeknek és állatoknak ad otthont, melyek a világon sehol máshol nem találhatók meg. Egy olyan helyen, mint Madagaszkár, kevés gyerek tudja, hogy Amerikában nem találunk makimajmot. És örülnek, amikor megtudják, hogy a makimajom csak Madagaszkáron él.


A honlap tartalmának szerzője, hacsak nincs másképp jelezve, Rhett Butler. Magyarra fordította Parajdi Rózsa
Trópusi esőerdők | Szerzői jog | Angol | PDF

©2008 Rhett Butler