NederlandseLandbouw in de regenwouden

Ieder jaar worden duizenden van km² regenwoud kapot gemaakt om deze voor de landbouw te gebruiken. De twee hoofdgroepen die verantwoordelijk zijn om regenwoud in landbouwvelden om te bouwen zijn arme boeren en bedrijven.

Arme boeren in veel gebieden van de wereld zijn ervan afhankelijk de regenwouden te ontruimen om voor hun families onderhoud te kunnen zorgen. Zonder toegang te hebben naar betere gewassen, gebruiken deze mensen „slash & burn“ (kappen en branden) praktijken om bosstukken te ontruimen om ze zo te kunnen gebruiken voor kort lopende periodes. Gewoonlijk beheren ze het ontruimde land voor een aantal jaren voor dat de voeding van de bodem uitgeput is en ze verder moeten trekken naar een nieuwe bosplek.

Landbouw bedrijven ontruimen meer regenwoud dan ooit tevoren, speciaal in het Amazonegebied waar grote gebieden regenwoud omgewandeld worden in sojaboon boerderijen. Sommige experts geloven dat Zuid Amerika ooit een gebied boerenland zal hebben, dat met het boerenland uit het Amerikaanse midden westen rivaliseren kan. Veel van dit boerenland zou wel ten koste van het Amazoneregenwoud gaan.Vertaald naar het Nederlands door Daniela Friebe
Nederlands | Over | Engels

©2009 Rhett Butler