NederlandseRegenwouden redden door ontwikkeling / opleiding

Opleiding is een kritisch deel van het redden van de wereld’s regenwouden. Mensen moeten de schoonheid zien en het belang van deze bossen begrijpen, zodat ze deze ook willen beschermen. Milieu opleiding moet in beide landen gebeuren, in de westelijke landen zoals de Verenigde Staten (of Europa) en landen die regenwoud hebben zoals Bolivia en Madagaskar.

In de VS (EU) moeten mensen hun rol bij het verliezen van regenwouden begrijpen. Bvb bepaalde producten kopen, zoals mahonie, draagt ertoe bij, dat in andere landen regenwouden afgekapt worden. Als wij als Europeanen (Amerikanen) een vooruitgang maken en iets over het milieu leren, kunnen wij begrijpen wat wij verliezen als het regenwoud verdwijnt. Wij kunnen ook beslissingen maken om producten te kopen en bedrijven en organisaties te ondersteunen die het regenwoud helpen.

In regenwoud landen weten de inheemse bewoners soms niet waarom bossen zo belangrijk zijn. Door studie programma’s kunnen deze mensen leren, dat bossen sleutel functies hebben (zoals het reinigen van water) en een thuis zijn voor planten en dieren die nergens anders op de wereld te vinden zijn. Weinig kinderen in plaatsen zoals Madagaskar weten, dat Lemuren in Amerika niet te vinden zijn. Ze zijn wel blij als ze leren dat Lemuren alleen op Madagaskar leven.

Vertaald naar het Nederlands door Daniela Friebe
Nederlands | Over | Engels

©2009 Rhett Butler