NederlandseParken inrichten die regenwouden en dier- en plantenleven beschermen

Parken te creeeren, zoals nationale parken, zijn een geweldige manier om regenwouden en andere ecosystemen te redden.

Beschermde gebieden zijn plaatsen die beschermd worden om hun milieu of culturele waarde. Over het algemeen zijn beschermde gebieden van de regering en gebruikt men parkwachters om ze te beheren en om de regels van het park in stand te houden en het park te beschermen tegen illegale activiteiten zoals jagen en het kappen van bomen.

Vandaag beschermen parken veel van de bedreigende dierensoorten uit de wereld. Dieren zoals de pandabeer zijn bijna uitsluitend in beschermde gebieden te vinden.

De parken zijn het meest succesvol als ze de ondersteuning hebben van de mensen, die in en in de buurt van het beschermde gebied leven. Als inheemse mensen interesse in het park hebben zouden ze misschien een gemeenteraad vormen, dat het park voor de illegale houtwinning en het dieren jagen beschermd.

Een effectieve manier om regenwouden te beschermen is inheemse mensen in het park bestuur te betrekken. Inheemse mensen weten meer over het bos dan iemand anders en hebben een interesse deze te redden omdat ze een productief ecosysteem zijn, dat hun voedsel, beschutting en vers water levert. Onderzoek heeft getoond, dat inheemse reservisten het regenwoud beter zouden kunnen beschermen dan de „nationale“ parken in de Amazone.

Parken kunnen ook de economie in de regenwoudlanden helpen met het aantrekken van buitenlandse toeristen die entree gelden betalen, inheemse flora & fauna reisgids huren, en die lokale kunsten kopen zoals korfden, t- shirts en parelkettingen.Vertaald naar het Nederlands door Daniela Friebe
Nederlands | Over | Engels

©2009 Rhett Butler